top of page
IMG_33
IMG_030

ÚJSZÜLÖTT FOTÓZÁS

 

 

 

Végre eljött a várva várt pillanat, és a kezetekben tarthatjátok a kisbabátokat.

A kicsit mindennél jobban megnyugtatja édesanyja közelsége, érintése, és édesapja védelmező ölelése. Ezt a meghitt időszakot örökíthetjük meg a képeken, ha már rögtön a kórházból való hazatérést követő néhány napra tervezzük meg a fotózást.

A piciknek is így a legjobb, hiszen ekkor még gyakran átalusszák, amíg a fotók elkészülnek. Sokszor még az átöltöztetést is. :-) Ha mégis nyűgösebb lenne a babád, megéhezik közben vagy pelust kell cserélni, az sem gond, hiszen kellő időt biztosítok a ráhangolódásra, és persze ettől függetlenül is bármikor tarthatunk szünetet.

 

Milyen kellékekkel készülhetek?

 

Háttereket, fényeket, rengeteg kelléket, kis sapikat, hajpántokat, kendőket, puha anyagokat tudok vinni a fotózásra, amikből közösen választjuk ki a nektek tetszőket. Ha van kedvetek, lehetőségetek, ti is készíthettek elő kiegészítőket, ruhákat, kosárkát.

 

Hol készülnek a fotók?

 

A fotózás készülhet a stúdiómban, az otthonotokban, vagy ha megfelelő az idő akár szabadtéren is. Fontos, hogy az adott helyiségben elég meleg legyen ahhoz, hogy egy kis pelustakaróban, vagy akár meztelenül is fényképezhessük a kisbabát.

 

Mi történik ha bőrhibák vannak a kicsi arcán?

 

Ha esetleg kipöttyösödik az arcocskája a tejtől, vagy itt-ott kikarmolta magát a pici körmével, azt utómunkával el tudom tüntetni.

 

Miért kell ennyire hamar fotózni?

 

Tudom, hogy az első napok izgalmába sokszor aggodalom is vegyül, még nem szokott össze igazán a család, és az anyukának is nehéz magára is összpontosítania kicsit. Mégis - ha betegség nem akadályozza -, mindenképpen az első 5-10, maximum 14 napos korig javaslom. Később is lehet fotózni a babát természetesen, de neki és nekünk is jobb a korai időkben. Később már nem alszik olyan sokat, így kényelmetlenebbé válhat neki, és nekünk is nehezebb őt a kívánt pozíciókban tartani, hiszen a már megszokott módon való fekvésre, anya-apa ringatására vágyik inkább. Amikor ezt nem kaphatja meg, az ő kis babanyelvén, sírással próbálja majd kikövetelni.

A másik oka, hogy olyan szempillantás alatt változnak meg, hogy ha az igazán újszülött kis babapofit szeretnénk lencsevégre kapni, azzal bizony igyekezni kell. :-)

 

Mennyi ideig tart a fotózás?

 

2-3 órán át tart általában, de ez leginkább a babától függ. Éberebb, hasfájósabb babákat kicsit tovább tart fényképezni, hiszen több szünetet kell beiktatni. Szundimanókkal gördülékenyebben megy a fotózás.

 

Milyen fotó csomagot rendelhetek?

 

A legkisebb csomag, amit ajánlani szoktam 50 db képet tartalmaz digitálisan átadva teljes felbontásban, illetve internetre átméretezve is, szükség szerint retusálva, effektelve. Igény szerint kollázsokkal, zenés slideshow-val kiegészítve. Természetesen ennél nagyobb csomagok is készülhetnek, megegyezésünk alapján.

 

Mikor vehetem át a képeket?

 

Általánosságban maximum két hetes határidővel tudom átadni a képeket. Ez persze függhet az elkészítendő képek mennyiségétől és a szezonális változásoktól.

 

Minden esetben érdemes több váltás színben, stílusban egymással harmonizáló ruhával készülni.

E-maiben vagy telefonon egyeztetjük a fotózás részleteit, az időpontot célszerű legalább 3-4 héttel a találkozásunk előtt pontosítani.

 

 

Bármilyen egyéb kérdés esetén, kérlek keressetek meg a megadott elérhetőségek bármelyikén.

 

 

bottom of page